Cuti panjang cari duit...

Cuti semester kali ni memang panjang...lebih kurang empat bulan oo..Panjang tuuu.. Program Persada pun banyak, sampai BK pun banyak yang tak dapat pergi sebab ada komitmen lain..Yang dapat pergi pun Program Kembara Borneo Gegar Persada je..nak tau klik sini . Pastu ada 3-4 program lagi BK tak dapat join..Antaranya sebab jaga opah dengan mak andak, (alhamdullillah dua-dua dah sembuh). pastu pindah rumah,(dekat je) and latest sebab komitmen kerja..

Dah nama pun Bujang Kedana, so memang sengkek la cuti ni, klu banyak duit leh gak la habiskan pegi melancong..so apa kerjanya? BK kerja kat kedai makan dekat je dengan area rumah.. Kedai makan ni bukak waktu petang sampai la ke tengah malam.. jual pun kuih muih je... dan masak sebelah malam.. takde la besar sangat kedainya, boleh la cari makan... BK di bayar RM 15 sehari..bolehla wat makan dan duit topup untuk call si dara..huhu. Kerja pun takde la letih sangat.. Kerja BK cuma ....

Lap Meja

Cuci Pinggan Mangkuk

Kira order

buat air
ada lagi sebenarnya, tapi ni kerja major la yang hari-hari BK buat..memang seronok dapat pengalaman kerja kedai makan...sibuk melayan karenah dan gelagat pelanggan..Tapi cite ni waktu bulan Julai lepas...skrang ni bulan puasa, kedai makan tu pun tutup... BK pun dah ada job lain...nak tau? kne la tunggu.....




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...