Kedana?

Papa Kedana? Org perak mcm aku ni ckp pape kedane.....Bior pape asal bergaye.....So istilah ni (istilah ke ni?) untuk org2 yang ada anak jew....Papa=Deddy=Ayah kn? So untuk seorang lelaki waras dan yg berakhlak (mcm aku ni....:p) nk jd papa mestilah kene kawin (nikah) bukan pi lanyak je anak dara org.Tu yang tetibe jew ada bayi lahir dari timbunan sampah atau di dalam longkang......ade otak letak kat lutut.....

So di sebabkan aku ni seorang bujang trang tang tang....dan seorang yang xberduit trong tong tong...kire nya aku ni BUJANG KEDANA la...kn2? Tol la..... apsal lak salah......sukati aku la....huh...Klu aku dah berduit nanti tukar la nama bujang senang..... tp mcm xbest plak....sbb klu cakap psl bujang senang...org akan kaitkan dengan buaya.....

klu cakap pasal buaya spesis lelaki ni, kluarla buaya darat..... Si Playboy....lg la teruk memandangkan aku ni seorang lelaki yang setia pada yang satu...jatuh la imej blogger bru mcm aku ni....ceh.... So Bujang Kedana ni sedap jugak la di sebut walupun xsedap dipandang (rendah diri)....wek...:p...

So kedana sangat ke si bujang ni? Satu rete (harta) pun xde?... saving pun xde?
Ada la....ko ingat aku ni ape? Pengemis? Fakir Miskin yg mintak sedekah guna blog? Baek ckit....
Aku ni ada la jugak harta (pakai duit sendiri bukan duit mak bapak) walaupun masih belaja lg biasa la guna duit pinjaman+duit biasiswa+duit keje part-time+duit raye..bnyak jugak la rete aku kn? Tapi xla sebanyak korang....

Harta pertama ak, aku beli waktu tahun pertama ms diploma thun2006 dulu pakai duit biasisawa.... sebuah desktop PC..xla mahal sangat 2 riban 2 rats kot...
Gambar ini adalah hiasan semata2 xde kene mengene ngan penulis..

Lebih kurang la.....mcm dalam gmbar, tp PC aku campur macm2 brand. Monitor LCD 19" Widescreen, CPU luar dalam lain...Guna Intel Dual Core,GC ATI brape ntah (lupe),Ram 4G,Hardisk 250 G jew..(kecik),Keyboard&Mouse Wireless..Semua xsama brand... Elok lg sampai skarang..Leh la guna main Mass Effect 2 (best),The Wheelman,mcm2 ar.... Klu nk main game grphic tiggi ak kne tukar Graphic Card la...Ongkos nya gak ada kok....

Dah ada computer senang la aku blaja ( pada hal wat main game PES ngn kengkwn),tapi nak pg kelas xde moto plak, tapi masa aku beli moto ni aku bru pas Latihan Industri, So praktikal dpat elaun, Biasiswa simpan je la....Naik sem baru duit berkepuk so bli la moto baru, sem sblum tu ak guna moto kriss bapak aku, season gile....asyik menjerit mintak gear jew...Wargh Tension...... Ni la moto aku beli....(ehem2..ni je yg mampu)
Lagenda 110 ZR..Smart x? cun siot.....
Gambar ni macm gmbar motor Lagenda 115 ZR yg bru kuar je kn? pada hal aku bli moto tu tahun hujung 2008...Mmg ar, moto aku burok kot nak letak dlm blog ni... haha.... Dulu mula2 dapat, blik kelas hari2 cuci, pantang ada lecah cikit yg terpalit..Pas habis diploma aku dapat keje kat rawang, aku barai habis moto nie....Rim depan dah bengkok, minyak hitam 3 bulan bru tukar, mmg truk gile arr.. sampai pernah sekali rantai leh sangkut kat spoket depan..habis jamm motor ak...xleh nak tolak langsung, terpaksa seret moto ketepi dah la waktu tu traffic jem truk , waktu org balik keje, biasa la rawang...mungkin korang pernah nengok kot mamat tu (aku la) seret moto depan NSK rawang.. Sadis sungguh...


Waktu aku kerje sebagai technician kat rawang, leh la aku kumpul duit cket, antara nak wat blanja kawen ngan sambung blaja... Tp aku dpt smbung blaja terpaksa lah menangguhkan impian aku utk berkawin buat ms ni...huh (frust sigh).. So waktu ak keje boring2, duit banyak tapi masa untuk diri sendiri xde, so aku beli la sebuah gadget kluaran sony..selaras ngan minat aku...portable dn entertain.. Aku gelarkn dia Black (bukan protege mas idayu ...)

PSP-2000 Colour, piano black..Mantap..
Bleh la main waktu shift malam, haha...bos xde....Dtag keje main PSP pastu balik.....haha ... keje buta seminggu,pastu masuk shift siang kene ngan bos.....pdan muke aku.....
Ada game PES 10, Assassin Creed Bloodlines, Rock Band Unplugged,Little Big World dan banyk lg....

Bile aku dapat sambung blaja nie... Moto ngan PC aku tinggal kt Kg..Just bawak Black ngan Hpn ak jew...
Aku xcite lg ak pakai hp apa kn? Hp aku ni ptt dah lama ak tukar tp disebabkn sayang sangat ak pakai je...lg pun ak bukan ada duit nak bli hp baru...haha...(syg knn...)...Hpn ni sony ericsson, aku bli scond hand RM 700++ waktu tu harga hp bru dia dekat seribu gk la... skarang ak tgk dh tinggl 300 lbih jew...Hampeh...


Ikutkan banyak gak la rete aku....tapi aku bkn slalu dapt apa yang aku nak ni dengan senang.. banyak mende kene wt dan korbankan....ceh....karat.....nnti2 kite bercerite lg......

No comments:

Post a Comment

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...